De harde opstelling van de Texas State Securities Board (TSSB) tegen frauduleuze bedrijven in zijn jurisdictie is opmerkelijk geweest. Het is erin geslaagd om de criminaliteit te smoren en tegelijkertijd bedrijven aan te moedigen om hun aanwezigheid in de staat te vestigen.

Valse Stablecoin Vertegenwoordigingen

In zijn laatste show van non-tolerantie voor misdaad, heeft de TSSB de opdracht gegeven om een „double your money scam“ uit te schakelen. Op vrijdag stuurde het bureau een staakt-het-vuren brief naar Lance Angus Jerrard, een Zuid-Afrikaanse inwoner die drie bedrijven startte – Liquidity Gold Trust, Liquidity Gold Solution LLC, en Liquidity Global Card Solution (PTY) LTD.

Per een officiële persmededeling beweerde de TSSB dat Jerrard en zijn bedrijven hun beleggingsproducten op grove wijze verkeerd hadden voorgesteld en beleggers met leugens hadden gelokt. Uit documenten bleek dat ze advertenties hadden geplaatst op een lokaal radiostation in Austin, terwijl ze de Liquidity Card – een zogenaamde crypto MasterCard die werkt met stablecoins – promoten.

Jerrard en zijn bedrijf beweerden dat ze hadden gewerkt met verschillende tot stablecoins, waaronder USDCn, TrueUSD en PAX. Door de Liquidity Card te hypen voor potentiële beleggers, beweerden de bedrijven dat de houders winst zouden ontvangen en uitgeven in stablecoins. Op deze manier kunnen ze de belastingen vermijden die ze anders zouden betalen bij het converteren van cryptocurrencies naar dollars.

De Liquiditeitsgroep zou ook een multilevel-marketingsysteem hebben verkocht aan beleggers in Texas en in het hele land. Ze huurden multilevel marketeers in die hun producten promootten, met een recente advertentie die beweerde dat beleggers een „deel“ van hun cryptocurrency project konden kopen voor $1.150.

Kopers zouden een residueel inkomen krijgen van de Bitcoin Revolution die de houders van de Liquiditeitskaart betalen, met een potentiële opbrengst van ongeveer $1.516,72 per deel per maand na 18 maanden. Na 24 maanden zouden beleggers tot $5,008,62 per maand kunnen gaan verdienen.

Spiegelhandel krijgt de Laars

Het bedrijf is slechts de tweede die de financiële toezichthouder van Texas in evenveel maanden sluit. In juli gaf het agentschap een verklaring uit waarin het bevestigde dat het de activiteiten van Mirror Trading International PTY LTD had gesloten – een multilevel-marketingsysteem dat, ironisch genoeg, ook door een Zuid-Afrikaan werd gerund.

De verklaring van TSSB verklaarde dat de Handel in Spiegels ongeregistreerde verkopers had aangeworven om investeerders te lokken in het verzenden van hen geld voor 10 percenten rente elke maand. De verkopers werden belast met het aan boord nemen van nieuwe investeerders, met elke persoon die commissies krijgt die gebaseerd zijn op hoeveel investeerders zij erin slaagden te brengen. Joe Rotunda, de TSSB Directeur van Handhaving, verklaarde in het document dat zij actie hadden ondernomen aangezien de marketingregelingen op meerdere niveaus in de staat waren begonnen te stijgen.

„Frauduleuze multilevel-marketing systemen worden snel rijker en verspreiden zich als een lopend vuurtje via het internet. Wij brachten deze actie om de onwettige regeling snel tegen te houden alvorens het Texanen onherstelbaar schaadt,“ hij zei.

Behalve het bevorderen van de regeling, beschuldigden de regelgevers ook de Handel in Spiegels en zijn exploitant, Cornelius Johannes Steynberg, van het verkeerd voorstellen van kritieke informatie over het bedrijf. De firma had naar verluidt alle identificeerbare informatie over Steynberg, hun officià „le makelaar, hun methode om de cryptocurrency investeringen te behandelen, en zelfs de technologie achter hun handelspraktijken weggelaten.

De Spiegelhandel vertelde naar verluidt ook investeerders dat zij ongeveer 76.000 leden uit meer dan 170 landen hadden ingeschreven om hun verrichtingen legitiemer te laten lijken.