Opprinnelse gir tilbake rentetjeneste OUSD Stablecoin etter $ 7 millioner hack

Origin lanserer sin avkastningsgenererende stablecoin på nytt etter et novemberangrep som tappet OUSD-holdere på $ 7 millioner.

Fra og med nå kan brukere igjen bytte USDC (+ 0,12%), USDT (+ 0,14%) og DAI (0%) for OUSD.

Som CoinDesk rapporterte i september, ble den smarte kontrakten som driver OUSD ennå ikke revidert. OUSD tillot brukere å sette inn de mest populære stablemyntene som ville bli koblet til desentralisert Bitcoin Trader økonomi (DeFi), gi oppdrettstrategier, og avkastningen som ble returnert til OUSD-holdere ved å øke balansen i hver lommebok.
Les mer: Origin debuterer OUSD, en Stablecoin som fungerer som en sparekonto

I november hadde den smarte kontrakten låst 7 millioner dollar, noe selskapet hevder at det var etterspørsel. Imidlertid ble det i midten av november tømt på grunn av en ny entrefeil i den smarte kontrakten (den samme utnyttelsen som senket den opprinnelige DAO).

“Vi er fortsatt forpliktet til vår visjon om en overlegen stablecoin for Ethereum-nettverket. Til tross for tilbakeslaget fra hacket, kommer vi tilbake med fornyet tillit til at vi bygger noe viktig, som folk virkelig ønsker, ”sa Josh Fraser, administrerende direktør i Origin.

OUSD kompensasjonsplan

11. desember lanserte Origin en plan for å kompensere brukere som mistet penger i angrepet. De første 1000 OUSD som ble tapt for hver bruker, ble kompensert fullt ut i OUSD. Etter det blir eierne fortsatt kompensert, men med litt OUSD nå og mye av Origin’s governance token, OGN, senere.
Abonner på First Mover, vårt daglige nyhetsbrev om markeder.
Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre.

Det har vært flere tokens som får verdi på omtrent samme måte som OUSD. For eksempel skryter Aaves aUSDT og Curves yUSD for øyeblikket avkastning på mer enn 10% årlig avkastning i skrivende stund. Ampleforths AMPL fungerer noe annerledes, men tilbyr sammenlignbare passive fordeler.

Med relanseringen frigjorde teamet en ny post mortem på angrepet, der de fant flere steder der sikkerheten deres hadde brutt sammen. OUSD-kontrakter har nå vært gjennom to revisjoner, en bedre oppdateringsprosedyre er på plass og de utforsker forsikring.

„Fremover vil sikkerhet være vår første prioritet for OUSD,“ sa Fraser. „Selv om vi vil fortsette å strebe etter å tilby svært konkurransedyktige avkastninger, lærte vi den harde måten sikkerheten må komme først.“